Agenda

Presentatie van Said, een overwinnaar vertelt. 21-09

week-tegen-eenzaamheid-2017-programmaboekje - MJ Donderdag 21 september, 15.00 – 20.00 uur de[...]

Ongekend Haags zoekt redactieleden

flyer werving redactie Ongekend Haags 09-2017[...]
 

MSS Den Haag

Missie

Begin deze eeuw is het Maatschappelijk Steunsysteem Den Haag opgericht omdat gebleken was dat veel mensen met een psychische beperking hulp nodig hadden bij vragen over participatie, zoals dagbesteding of vrijwilligerswerk. De gedachte was -en is-: “Er zijn veel mogelijkheden in Den Haag, maar mensen kunnen de weg niet vinden”.

Het Maatschappelijk Steunsysteem is een netwerk van personen en organisaties, professionals en ervaringsdeskundigen dat ondersteuning biedt middels de werktafels. De betrokken partijen hebben als gezamenlijke missie draagvlak, kennis en mogelijkheden te vergroten voor participatie van kwetsbare burgers.

Op 1 februari 2017 is onze naam gewijzigd. We heten nu het Haags Steunsysteem (HSS). Binnenkort wordt onze nieuwe website gelanceerd.

‘Samen weet je meer dan alleen’, dat karakteriseert de opzet en werkwijze van het HSS. Het gebeurt allemaal aan de (net-)werktafels, die maandelijks in verschillende stadsdelen van Den Haag en omstreken plaatsvinden. Hier komen gedelegeerden van verschillende ggz-instellingen, maatschappelijke- en welzijnsorganisaties bijeen op een vergadering, om de binnengekomen vragen van mensen (de casuïstiek) te behandelen. Iedere gedelegeerde neemt kennis mee vanuit zijn eigen organisatie. Zo ontstaat een gigantisch netwerk.

Ongekend Haags is een sociaal netwerk op internet om elkaar te ontmoeten, informeren, steunen en inspireren; de redactie wil laten zien wat hen en de deelnemers bezig houdt. Het is dus een community waar je gewoon jezelf mag zijn en anders, inspiratie kunt opdoen en elkaar ontmoeten. Online en met activiteiten in de buurt. Samen kun je meer dan alleen. Ongekend Haags kijkt wat er allemaal WEL kan en komt in actie. Praat mee op facebook, op de pagina van Ongekend Haags of Ongekend Haags! Of kijk op www.ongekendhaags.nl